Керівник ФБР зробив заяву про високу загрозу терористичних атак в США

Директор Федерального бюро розслідувань США Крістофер Рей заявив, що в Сполучених Штатах Америки через війну ХАМАСу та Ізраїлю зросла терористична загроза, яка подібна до тих, що створював ІДІЛ.

Про це він сказав у своєму виступі перед Комітетом внутрішньої безпеки Сенату, повідомило CBS news.

“Лише за останні кілька тижнів численні іноземні терористичні організації закликали нападати на американців і Захід. Ми проживаємо небезпечний період. Це не час для паніки, але зараз потрібно бути пильними”, – наголосив Рей.

Водночас, наголосив очільник ФБР, наразі немає жодних ознак того, що ХАМАС збирається або має змогу здійснювати атаки в США. Втім, додав Рей, “ми не відкидаємо таку можливість”.

З його слів, ця загроза певним чином досягла “історичного рівня”, адже єврейська громада стала мішенню для терористів. Директор ФБР зазначив, що євреї складають лише 2,4% населення США, але до початку конфлікту на Близькому Сході вони були об’єктом 60% релігійних злочинів на ґрунті ненависті.

Нагадаємо, раніше у Білому домі заявили про “підвищений ризик” поширення конфлікту на Близькому Сході через удари по американських військових базах з боку угруповань, які підтримує Іран.

Читайте також: 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *