В жодному разі не мийте підлогу в оселі такою водою: можна дуже сильно пошкодувати

Здавалося б, що в гарячій воді мильні засоби краще піняться, а під її дією жир і бруд швидше розчиняються. Адже коли ми миємо посуд, ми завжди використовуємо саме теплу воду. Однак, виявляється, можна сильно пошкодувати, якщо мити підлогу такою водою.

Фахівці стверджують, якщо використовувати для миття підлоги гарячу воду, то можна зіткнутися з однією важливою проблемою: волога швидко випаровуватиметься. Водний розчин із мильним засобом за швидкого висихання залишатиме на поверхні наліт і розводи. Звісно, якщо підлога дуже брудна, її варто помити саме гарячою водою з милом. Але після цього обов'язково доведеться мити ще раз уже прохолодною водою.

Тож якщо ви віддаєте перевагу ручному миттю підлоги чи використовуєте швабру з тканиною, вода кімнатної температури стане кращим вибором. Це ж правило застосовується й у разі використання пилососів із функцією миття підлоги.

А ось що стосується різноманітної техніки, яка працює на основі пари, наприклад, парові швабри, то тут висока температура впливатиме на підлогу виключно позитивно. Після такого прибирання поверхня буде по-справжньому блищати ідеальною чистотою.

Тому вибираючи, якою водою треба мити підлогу — холодною чи гарячою, варто враховувати специфіку завдання і вибирати оптимальний варіант для збереження покриття і його чистоти.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *