Що буде, якщо в тісто додати горілку: хитрощі досвідчених господинь

Досвідчені пекарі знають, що горілка – це важливий інгредієнт, який можна додавати в тісто, щоб випічка заграла по-новому.

Для чого додавати горілку в тісто

  • Завдяки швидкому випаровуванню спирту за низьких температур тісто насичується киснем, тому випічка стає пишнішою і смачнішою.
  • Тісто, в якому міститься горілка, підіймається швидше і краще.
  • Дріжджове тісто стає ще пишнішим, а бездріжджове – легшим.
  • Випічка довше не сохне і не черствіє, якщо додати в тісто трохи спирту.
  • Пироги й кекси краще пропікаються і мають рівний, апетитний вигляд.
  • Хрустка випічка, наприклад, хмиз, виходять ще хрусткішою.

Для солодкої випічки можна використовувати ром або коньяк, а в інших випадках – горілку.

Як додавати горілку в тісто

В розрахунку на 1 кг тіста можна додавати від однієї чайної до однієї столової ложки міцного алкогольного напою.

У дріжджове тісто горілку додають до опари, що вже піднялася, разом з яйцями та маслом перед засипанням борошна.

У бездріжджове тісто горілку влити під час замішування і дати настоятися.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *