Прикопайте сухі чорнобривці в землю на городі: наступного року будете здивовані результатом

Яка користь від чорнобривців на городі

Навіть найродючіший ґрунт з часом виснажується і стає щільним. Водночас його не можна перекопувати, а для вирішення проблеми городники найчастіше використовують зелені добрива, зокрема чорнобривці, які також є чудовими сидератами. Цілей для застосування саме чорнобривців може бути декілька:

  • приготування компосту;
  • для мульчування;
  • для створення рідкого добрива;
  • для покращення структури виснаженого ґрунту;
  • для боротьби зі шкідниками й захворюваннями.

Коріння чорнобривців має велику кількість ефірів і негативно впливає на розмноження колоній грибків. Якщо висадити цю рослину поряд із грядками, де ви плануєте вирощувати полуницю чи суницю, вона відлякає нематод. А чорнобривці біля картоплі, капусти й помідорів допоможуть назавжди забути про надокучливих комах. Навіть чорнобривці, які вже засохли, здатні збагачувати ґрунт необхідними мікроелементами.

Для чого закопують чорнобривці в землю

Коли яскраві квіти вже відцвіли, а стебла почали підсихати, рослини можна сміливо прикопувати у ґрунт на городі. Вони допоможуть провести профілактику від морквяної та цибулевої мухи наступного сезону. А ще їхнього запаху не любить ведмедка та інші шкідники.

Якщо прикопати на городі сухі чорнобривці, це допоможе зробити землю пухкішою. Також вони чудово її підживлюють. Для цього грядки треба перекопати з чорнобривцями на глибину до 15 см. За зиму рослина перепріє і навесні ви зможете ще раз перекопати ґрунт.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *