“Відірвана від реальності”: Ізраїль прокоментував резолюцію Радбезу ООН про Сектор Гази

На засіданні Радбезу таку думку висловив постпред Ізраїлю при ООН Гілад Ердан, – пише Укрінформ.

«Радбез щойно ухвалив резолюцію, яка, на жаль, відірвана від реальності на місцях», – сказав він.

Ердан зауважив, що Ізраїль докладає всіх зусиль для поліпшення гуманітарної ситуації в Газі. За його словами, Радбез досі не спромігся засудити різанину, вчинену ХАМАС 7 жовтня. «Резолюція зосереджена виключно на гуманітарній ситуації в Газі й не згадує про те, що призвело до цього моменту», – підкреслив дипломат.

Він зазначив, що Ізраїль завжди дотримується міжнародного права, і для цього не потрібна резолюція.

«Повернення наших заручників додому є пріоритетом. Ізраїль продовжить робити все можливе для досягнення цієї мети», – резюмував Ердан.

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль буде проти повернення палестинської влади в Газу після війни проти ХАМАС.

У суботу, 11 листопада, міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант попередив, що Бейрут може спіткати та ж доля, що й Газу, якщо проіранське угруповання “Хезболла”, яке є союзником ХАМАСу, втягне Ліван у війну.

Із Сектору Гази, де ізраїльська армія веде бойові дії проти бойовиків ХАМАСу, вдалося вивести понад 200 українських громадян. При цьому дипломатичне представництво РФ намагається посіяти зневіру в евакуації серед українців. 

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *