Не зіпсуються навіть під шапкою: шість модних зачісок на зиму

Холодної пори року наше волосся і так часто страждає від вітру, холоду, морозу та опадів, а ще й шапка додає проблем: пасма починають електризуватися, об'єм втрачається, будь-яке укладання практично одразу стає несвіжим на вигляд. Але стилісти стверджують, що цього всього можна уникнути, якщо дотримуватися простих правил і підібрати правильну зачіску.

Що робити з волоссям під шапкою: основні правила

Насамперед важливо запам'ятати, що не можна надягати шапку на волосся, яке ви щойно вимили. І не лише тому, що ви можете застудитися на холодному повітрі, якщо пасма ще вологі. Волосся точно втратить свій об'єм і набуде форми шапки.

Нагадаємо, раніше ми писали про три кольори волосся, які старять після 45 років.

Щоб уберегти зачіску від руйнування, віддавайте перевагу вільним в'язаним головним уборам. Також звертайте увагу на тканину: синтетика змусить шкіру голови потіти, тому волосся буде забруднюватиметься. Варіант зі щільним обляганням точно “вб'є” весь об'єм.

Придбайте стайлінгові засоби, які допоможуть зберегти об'єм у прикореневій зоні, зафіксують укладання і не дадуть волоссю електризуватися. Важливе правило: будь-які з цих засобів треба наносити не пізніше, ніж за 15-20 хвилин перед виходом на вулицю.

Завжди знімайте шапку в приміщенні чи у транспорті, щоб голова не пітніла. Інакше можна отримати не лише проблеми з укладанням, але й запалення шкіри.

Зачіски під шапку: шість варіантів

Пряме волосся

Акуратно витягніть пасма за допомогою праски — і ваша зачіска точно переживе зимову шапку. Чи це каре, чи волосся нижче плечей — прямий варіант вважається ідеальним для зими. А якщо переживаєте, що волосся втратить свій об'єм, то після укладання обов'язково нанесіть на пасма спрей, що текстурує, або сухий шампунь (але лише на прикореневу зону). Останній ще й допоможе абсорбувати надлишки шкірного жиру.

Кучері

Вони дуже стильні на вигляд практично з будь-якими головними уборами. І жодна шапка не зуміє зіпсувати таке укладання. Адже кучеряве волосся має об'ємний вигляд само собою. Однак не забувайте і про використання стайлінгових засобів, зокрема сухих шампунів, зволожувальних спреїв, кондиціонерів, доглядів, які не змиваються. Тоді кучері будуть охайнішими на вигляд.

Пухкі текстури, рвані стрижки

Такі стрижки створюють романтичний настрій, адже мають ніжний і недбалий вигляд. А шапка може цей ефект лише посилити, чим заощадить вам час на додаткове укладання. До того ж стрижки шарами надають волоссю об'єму, тому вони чудові на вигляд взимку, коли потрібно носити головні убори.

Коротка стрижка

Будь-яка коротка зачіска до вух підійде на зиму ідеально. Після шапки такі стрижки легко поправити кількома рухами пальців, просто розтріпавши волосся. Укладайте їх взимку трохи недбало й розпатлано за допомогою різних стайлінгових засобів.

Низький пучок або хвіст

Якщо ви заздалегідь не встигли помити голову, це просто чудовий варіант зачіски. Можна обрати недбалий низький хвіст із прикореневим об'ємом чи гладкий пучок. Не забувайте про спеціальні засоби, особливо пасту, яка пригладжує волосся, щоб воно не електризувалося. Можна також урізноманітнити зачіски аксесуарами. А якщо просто зібрати волосся в пучок, перш ніж надягнути шапку, а у приміщенні розпустити його, ви отримаєте прикореневий об'єм і легкі хвилі.

Коси

Майже всі види косичок підійдуть для зимового укладання. Можете використати і простий лайфгак: заплетіть на чисте волосся дві коси, а коли знімете шапку — розплетіть їх. Як результат, у вас вийдуть доглянуті локони.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *