Якщо вас намагаються принизити, скажіть лише одне слово: це безпрограшний прийом

Колись великий психолог Зигмунд Фрейд сказав, що сильна особистість не повинна брати на себе тягар чужих тверджень. Зазвичай коли людина ображає, до нас це не має жодного стосунку, просто їй дуже боляче й погано. Бо кожен із нас ділиться з іншими лише тим, що несе в собі. Розповідаємо, що треба зробити, коли вас починають ображати чи принижувати.

Як чинити опір образам і поганій поведінці

Не варто сперечатися, просто потрібно сказати “так” будь-яким негативним словам, сказаним у ваш бік. Як і чому це працює? Коли ви спокійно погоджуєтеся із твердженнями опонента, ви розчиняєте психологічний тиск, який іде на вас з його боку. Тоді людина, що вас зачепила, буде змушена заспокоїтися, бо ви не даєте їй жодних підстав для продовження діалогу. Сказавши “так”, ви знецінюєте будь-який негатив, позбавляючи можливості зробити наступний випад у ваш бік.

Поліпшуйте свою самооцінку, адже ви те, що про себе думаєте. Тому щоб вас не зачіпали образливі слова, думайте про себе лише найкраще, ви маєте стати найціннішою особистістю для себе. Не дозволяйте оточенню похитнути віру в те, що ви найкраща чи найкращий. Тоді вам буде абсолютно байдуже до того, що вас ображають.

А якщо у вашому оточенні є такі люди, які вас критикують чи ображають, то варто замислитися над тим, щоб виключити їх зі свого кола спілкування. Бо життя занадто коротке, щоб витрачати його на токсичних людей, які лише те й роблять, що отруюють все навколо себе.

Читайте також:

Як зрозуміти, що ви дуже подобаєтеся і вами зацікавлені: 6 фраз, які говорять про небайдужість

9 унікальних рис, які миттєво зроблять будь-яку жінку привабливою, магнетичною та сексуальною

6 «невинних» фраз, які означають, що близькі люди намагаються вас контролювати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *