Конгресмен розповів, чи впливають успіхи українців на полі бою, на голосування щодо допомоги у США

Конгресмен-демократ з Пенсильванії Брендан Бойл висловив побоювання, чи зможе Конгрес взагалі прийняти законопроєкт, який містить допомогу для України.

Про це пише “Голос Америки”. 

Раніше сенатори не змогли проголосувати за початок розгляду законопроєкту – усі республіканці проголосували проти. Запит про допомогу Україні є частиною більшого додаткового запиту на суму 106 мільярдів доларів, який включає військову допомогу Ізраїлю та індійсько-тихоокеанським партнерам, а також заходи, які пропонує Демократична партія щодо фінансування безпеки кордонів.

Відповідаючи на запитання, яку роль в підтримці України у Вашингтоні відіграють перемоги українців на полі бою, Бойл відповів, що дуже малу.

«Я думаю, що ті з нас, хто абсолютно відданий цьому, ми будемо віддані, незалежно від того, що відбувається на полях битв, незалежно від того, чи були виконані завдання контрнаступу, чи ні. Щодо підтримки республіканців – це не про те, що відбувається на полі бою. Це про те, що відбувається всередині партії», – переконаний Бойл, який представляє Другий округ у Пенсильванії, в який входить Філадельфія, де проживає велика українська громада.

Також конгресмен Бойл, вважає, що якщо США відмовляться від підтримки України, то вони підірвуть цим і підтримку Києва союзниками по трансатлантичному альянсу.

«Думаю, наслідки навіть важко уявити. Я справді вірю, що якщо Володимир Путін зможе досягти успіху в Україні, він зарахує собі перемогу і піде далі. Він вже втручається в демократії багатьох країн НАТО», – сказав він. 

Але, зауважив конгресмен, не варто впадати у розпач. З його досвіду важких перемовин в Конгресі, коли здавалося успіху вже не можливо досягнути, ставався прорив.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: 

ЦЕ БОЖЕВІЛЛЯ!” Зеленський скасував виступ у Конгресі США! Байден зробив гучну заяву про Україну!

Читайте провідні новини дня:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *