Масштабний збій у “Київстарі”: коли з’явиться мобільний Інтернет

Компанія “Київстар” майже відновила мобільний зв'язок після масштабної хакерської атаки, яка сталася 12 грудня. Найближчим часом абонентам почнуть повертати мобільний Інтернет.

Про це під час телемарафону заявив президент компанії Олександр Комаров.

“Повністю відновлені послуги фіксованого Інтернету для дому. Це приблизно один мільйон домогосподарств по всій Україні. Також майже на 99% відновлені послуги голосового зв'язку. Ми просто зараз закінчуємо останню географію – це правий берег Дніпра в Києві”, – заявив Комаров.

За його словами, відновити мобільний Інтернет за заявленим планом наразі не вдалося. Очікувано, що послуга мала б запрацювати вночі 14 грудня. Втім, не все вдалося.

“На жаль, ми поки не відновлюємося. Але сподіваємося, що сьогодні у другій половині дня ми почнемо відновлення із західної України. Регіон за регіоном обережно почнемо відновлювати послуги мобільного Інтернету”, – наголосив директор компанії.

Кібератака на “Київстар”

Ввечері 13 грудня “Київстар” почав відновлювати роботу по всій Україні. В компанії обіцяють, що після повного відновлення Мережі підготують компенсації всім абонентам і корпоративним клієнтам, які не могли скористатися сервісами компанії.

Зранку 12 грудня в роботі “Київстару” стався масштабний збій. На проблеми почали скаржитися користувачі мобільного оператора. Відомо, що масштабний технічний збій стався через “потужну хакерську атаку”.

Російська хакерська група зізналася в атаці на “Київстар”. У ЗМІ повідомлялося про групу хакерів “Солнцепек”. СБУ підтвердило, що атаку здійснило одне з російських угруповань.

Читайте також: 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *