Путін нарешті зізнався, що хоче пережити Захід, але він помиляється – Держдеп

Президент Росії Путін чи не вперше підтвердив під час чергової “прямої лінії”, що розраховує пережити Захід й перечекати, коли партнери України втомляться надавати допомогу, однак цей розрахунок кремлівського лідера є помилкою.

Про це заявив у четвер під час пресбрифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає “Укрінформ”.

“Ви чули, що президент Путін, я думаю, вперше підтвердив те, про що говорили ми. Ви чули, як ми казали від початку цієї кампанії, що Володимир Путін робить ставку на те, що він зможе пережити Захід і що Захід ослабне, Захід припинить підтримувати Україну”, – зазначив Міллер.

Речник Держдепу нагадав, що американська сторона оцінювала підходи Кремля саме в такий спосіб, і в четвер Путін практично зізнався, що зробив ставку саме на це.

“Ми вважаємо цю ставку помилковою. І ми вважаємо, що йому не вдасться пережити Захід і пережити Сполучені Штати Америки. І тепер Конгрес Сполучених Штатів має довести це”, – зауважив речник зовнішньополітичного відомства США.

Нагадаємо, лідер республіканців у Сенаті  Мітч Макконнелл заявив, що ухвалити допомогу Україні до Різдва неможливо — навіть якщо найближчими днями обидві партії укладуть угоду, яка це передбачає.

Читайте передові новини дня:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *