В окупованому Маріуполі стався колапс міського транспорту: на автобуси чекають по кілька годин

В тимчасово окупованому Маріуполі місцеві мешканці скаржаться на комунальний транспорт. Там автобусів доводиться очікувати по кілька годин, а дістатися із селища до міста практично неможливо.

Про це повідомили в Маріупольській міській раді.

Як зазначається, в тимчасово окупованому росіянами місті на комунальний транспорт доводиться чекати по кілька годин, а дістатися із селища чи мікрорайону до центра – справжній квест. Проблеми загострилися ще й через негоду.

“Через сніг деякі автобуси просто не могли доїхати до частини районів. Зокрема, автобуси не спускалися до проспекту Луніна, адже дороги не були почищені. А з селища Садки люди взагалі не могли виїхати. Також частина транспорту зламалася”, – розповіли в міськраді.

Там також додали, що місцеві не можуть дістатися до роботи та на навчання. Водночас у тих автобусах, які вийшли на маршрути, не працює опалення.

Російські загарбники використовують подекуди вцілілі автобуси, які закуплені ще українським Маріуполем. Але на їх ремонт коштів не виділяють.

“До приходу окупантів ми працювали над вдосконаленням транспортної системи. Закупляли новий транспорт. У місті було 258 одиниць муніципального транспорту – 100 автобусів, 89 тролейбусів і 69 трамваїв. Майже все росіяни знищили. За майже два роки окупації вони не просто не змогли нічого налагодити, а навіть довели до аварійного стану вцілілу техніку”, – наголосив мер Маріуполя Вадим Бойченко.

Нагадаємо, в окупованому Маріуполі квартири містян грабують мародери та засипає сніг.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *