Чи є на Харківському напрямку збільшення угруповань РФ: що кажуть у ЗСУ

Наразі на Харківському та Куп’янському напрямках кардинального збільшення угруповання військ армії РФ не спостерігається.

Про це заявив начальник служби зв’язків із громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в ефірі “Радіо Свобода”.

“Ми контролюємо чисельний склад військового угруповання російських військових на Куп’янському напрямку, бачимо їхню кількість на північному кордоні неподалік Харківщини, на Бєлгородщині”, – наголосив Фітьо.

Він наголошує, що окупанти в Харківській області прагнуть захопити Синьківку, щоб перейти в наступ на Куп’янськ. Активність загарбників на цій ділянці фронту спостерігаеться ще від початку жовтня 2023 року.

“Росіяни хочуть захопити і Харків, і Полтаву, і Київ, і всю Україну. Це їхні заяви, це їхні наміри. Але на цьому напрямку ми не спостерігаємо якихось серйозних змін”, – заявив Фітьо.

Речник Сухопутних військ закликав жителів Харківської області дослухатися до сигналів повітряної тривоги, бо регіон зазнає ракетних атак з Бєлгородській області. Росіяни б'ють ракетами по місту, зокрема по цивільних об'єктах.

За його словами, на Куп’янському напрямку був певний період затишшя, коли армія РФ накопичувала сили, а зараз відновила наступальні дії. Втім, від початку жовтня успіхів на цьому напрямку немає.

“Так, є угруповання (російських військ – Ред.), яке на Куп’янському напрямку намагається атакувати. Лише за минулу добу було відбито на цьому напрямку дві ворожі атаки неподалік Синьківки”, – наголосив Володимир Фітьо.

Нагадаємо, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський заявив, що окупаційна армія РФ не полишає спроб просунутися в напрямку Куп'янська. Проте Силам оборони вдається знищувати наступальний потенціал росіян.

Раніше The Telegraph опублікувало статтю про те, що 15 січня 202 року Росія може розпочати новий наступ під Харковом. Нібито окупаційна армія готується до масштабної атаки на Куп'янськ і прилеглі території.

Читайте також: 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *