Падіння Іл-76 є спланованою Росією провокацією – представник ГУР

На борту літака Іл-76, який напередодні впав у Бєлгородській області Росії, мало бути декілька VIP-персон, представників російської влади, і зокрема військових, але в останній момент ФСБ наполегливо їм порекомендувала скористатися іншим видом транспорту. Це може свідчити про сплановану провокацію, підготовку дії умисного характеру, власне, які призвели до цієї авіатрощі.

Про це в ефірі телемарафону 25 січня заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

“Тут багато запитань і багато інформації, яка не стикується або свідчить про зумисні дії Російської Федерації, які можуть бути і черговим воєнним злочином, черговим порушенням міжнародного гуманітарного права і Женевської конвенції”, – зазначив він.

Падіння літака Іл-76 під Бєлгородом

В середу, 24 січня, у Бєлгородській області РФ впав літак Іл-76. Відповідну інформацію поширили росЗМІ та Міноборони країни-агресора. За їхніми даними, на борту нібито перебували українські військовополонені, яких перевозили для обміну.

Головне управління розвідки підтвердило, що 24 січня мав відбутися обмін полоненими, який так і не відбувся. Однак досі ГУР не має підтвердженої інформації, хто саме перебував на борту літака та в якій кількості.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *