Як позбутися плісняви ​​у пральній машині домашніми засобами

Чому в пральній машині з'являється цвіль

Зазвичай цвіль у пральній машині з'являється через застій вологи у важкодоступних місцях – на ущільнювачах, прокладках, дозаторах тощо. Якщо мати на увазі, що до цієї вологи додається ще волога у ванній кімнаті, де стоїть техніка, стає зрозумілим, чому у пральній машині росте пліснява.

Пліснява не лише чіпляється до одягу, а й може призвести до передчасного ремонту пральної машини.

Причини появи плісняви у пральній машині

Постійно зачинені дверцята. Після завершення прання, коли всі речі з барабана вийняті, багато власників  пральної машини закривають їх. Те саме роблять і з відсіком для порошку. Внаслідок цього на манжеті всередині бака та на інших деталях залишається волога. Щоб цього не було, дверцята потрібно залишити відчиненими, відсік також.

Неправильне підключення до каналізації також може бути однією з причин утворення цвілі. Зливання води відбувається некоректно, і певна її частина залишається всередині пральної машини. Як наслідок, застій води сприяє розвитку грибка.

Прання за низьких температур. Якщо прання постійно відбувається за низьких температур, вузли пральної машини не дезінфікуються. В той час, як у разі встановлення високого температурного режиму грибок гине.

Постійне прання з ополіскувачем є ще однією з можливих ​​причин утворення грибка. Частинки ополіскувача залишаються на дверцятах, у складках гумової манжети, на барабані та стінках бака і є середовищем для плісняви. Якщо прати з кондиціонером, обов'язково треба встановлювати додаткове полоскання.

Як почистити пральну машину від плісняви безпечними домашніми засобами

Впоратися з пліснявою всередині пральної машини допоможе використання порошків з відбілювачами. Відбілювачі не лише повертають чистоту одягу, а і є хорошим дезінфектором. Необов'язково використовувати такий порошок кожного разу, достатньо чергувати його зі звичайним кожні 3-4 прання.

Прибираємо плісняву за допомогою лимонної кислоти

Такий спосіб допоможе в тому разі, коли помітні сліди грибка відсутні, але водночас є затхлий запах. Лимонна кислота не лише знищує спори грибів, а й видаляє накип. Це досить м'який засіб, який не завдає шкоди деталям і вузлам машинки.

Щоб почистити від плісняви машинку, потрібно ретельно помити та висушити місткість для порошку.

  • Заповнити його лимонною кислотою.
  • Запустити програму прання за високої температури.
  • Після завершення порожнього прання ретельно протерти всі доступні вузли.
  • Дверцята та місткість для порошку залишити відчиненими.

Для профілактики утворення плісняви цей спосіб можна використовувати кожні 4-6 місяців.

Позбуваємося плісняви за допомогою соди

Щоб почистити машинку, потрібно:

  • Соду змішати з водою у співвідношенні один до одного.
  • Отриману суміш нанести на доступні вузли: барабан, гумовий ущільнювач, лоток, дверцята. Протерти сумішшю місткість для порошку.
  •  Залишити засіб на годину-півтори. Після цього протерти місця з нанесеною содою вологою губкою.  
  • Увімкнути прання у швидкому режимі. Для посилення ефекту перед запуском можна додати столову ложку прального порошку. Після закінчення прання ретельно протерти поверхні.

 Для профілактики плісняви бажано раз на один-два місяці запускати “порожнє” прання в режимі кип'ятіння.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *