Алкоголь у крові в 13 разів перевищував норму: під Києвом патрульні отримали виклик про порушення тиші, а виявили пʼяного водія (відео)

У Борисполі на Київщині патрульні поліціянти отримали виклик про порушення тиші водієм, а виявили в останнього ознаки спʼяніння.

Про це повідомила патрульна поліція Київської області та оприлюднила відповідне відео.

“У четвер, близько 23-ї години, поліцейські отримали виклик про порушення тиші керманичем авто Volkswagen Tiguan поблизу багатоквартирного будинку, що на вулиці Київський Шлях у Борисполі. Наближаючись на місце виклику, інспектори помітили транспортний засіб, водій якого якраз здійснював паркування. Саме про цей автомобіль і йшлось у зверненні заявника”, – йдеться у повідомленні.

Під час спілкування з керманичем патрульні помітили у нього явні ознаки алкогольного сп’яніння. Чоловік погодився пройти огляд на стан сп’яніння на місці зупинки за допомогою приладу Драгер, результат якого склав 2,67 проміле алкоголю у крові. Зауважимо, що цей показник перевищив встановлену норму більш як у 13 разів.

Довідка: Допустимий вміст алкоголю в крові людини, яка керує транспортним засобом – 0,2 проміле. Для розуміння, 1‰ – це тисячна частка чого-небудь, тобто проміле – це як відсоток, тільки в 10 разів менше (тобто 1% – це 10‰). 

Відтак інспектори склали на водія протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування у стані спʼяніння) КУпАП та відсторонили його від керування автівкою.

Нагадаємо, водій напідпитку перевозив семирічного сина на передньому сидінні автівки. Інспектори запропонували чоловіку пройти огляд і той погодився. Прилад Драгер показав результат, що перевищує норму в 11 разів — 2,24 проміле.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *