Мобілізація в Україні: коли закон ухвалять – у Раді відповіли

Народний депутат Ярослав Железняк (фракція “Голос”) розповів, що законопроєкт №10449 про посилення мобілізації ймовірно, буде проголосований Верховною Радою України до кінця лютого, він буде підписаний на початку березня і через місяць вступить в дію – на початку квітня.   

Про це він сказав в ефірі телемарафону.

Так, до 21 лютого народні депутати подаватимуть правки до законопроєкту. За словами нардепа, велика кількість поправок до законопроєкту може сповільнити процес його розгляду. 

“Я впевнений що їх (правок – ред.) буде багато. Умовно тисяча-дві, а це велика кількість. Кожна поправка – це дві хвилини пленарного часу. Умовно, тисяча правок помножити на дві хвилини – це буде 2000 хвилин, а це значно більше, ніж засідає парламент в один пленарний тиждень”, – пояснив Железняк. 

Як розповів народний депутат України Дмитро Наталуха (фракція “Слуга народу”),  тривають дискусії щодо ідеї бронювання працівників підприємств за гроші. 

“Цей підхід дозволяє в якомусь сенсі планувати підтримку Збройних сил України, не зважаючи на зовнішній фактор, тобто не зважаючи на те, який буде президент США, з яким настроєм сьогодні прокинеться прем’єр міністр Угорщини. Якщо надати українському бізнесу можливість збільшити добровільно розмір військового збору в обмін на збереження критичного працівника на своїй посаді, то ми говоримо про можливість акумулювати за рік від 200 до 500 мільярдів гривень”, – сказав він. 

Проте він зауважив, що поки такий підхід ще лише напрацьовується.

Нагадаємо, 12 лютого президент Володимир Зеленський підписав законопроєкти про подовження воєнного стану та загальної мобілізації на 90 днів.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *