Корисна хитрість під час приготування їжі: навіщо вершкове масло накривають склянкою на 5 хвилин

Тверді й холодні бруски роблять процес приготування їжі складнішим і довшим. На щастя, впоратися з цією проблемою дуже просто. І вам не доведеться відкладати приготування улюбленої випічки.

Вам потрібно запам'ятати лише один дуже простий трюк, про який мало хто здогадується. Метод зі склянкою займе у вас всього 5 хвилин, а результат приємно здивує. Ось покрокова інструкція, що треба зробити:

  1. Візьміть тарілку, викладіть на неї вершкове масло.
  2. До склянки налийте гарячу воду і залиште так на 30 секунд. Потім воду вилийте, а склянкою накрийте зверху масло.
  3. Залиште на 5 хвилин, зніміть – і можете насолоджуватися розм'якшеним вершковим маслом з кремовою текстурою.

На цей спосіб вам не доведеться витрачати жодної копійки, а результат ви отримаєте за лічені хвилини і повністю такий, на який розраховуєте.

Є ще кілька простих способів, як швидко розм'якшити вершкове масло до кімнатної температури. Можете використати один із них. Наприклад, можна використати тертку і просто натерти застигле вершкове масло. Маленькі шматочки значно швидше розм'якшаться за кімнатної температури.

Деякі фахівці радять розкачувати вершкове масло між двома шматками паперу для випічки. Тоді воно також швидше розм'якшиться. Можете використовувати і мікрохвильову піч, якщо вона у вас є. Але в цьому разі є великий шанс, що масло не розм'якшиться, а розтане.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *