Бої на Бахмутському напрямку: воїни ЗСУ розповіли про зброю, яка палить техніку окупантів (фото, відео)

Рота ударних безпілотних авіаційних комплектів 30-ї бригади прицільно нищить ворожу піхоту та палить російську техніку на півночі від Бахмута. За допомогою багаторазових бомберів бійці обходять щільний ворожий РЕБ і вдало відбивають ворожі штурми завдяки саморобним скидам.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Маргарити Потапової.

Воїни ЗСУ самі готують скиди для дронів

Сучасна війна – це нові виклики та нові завдання. Дантист та економіст у мирному житті тепер майструють вибухові пристрої під кожну окрему ціль.

“Це в народі називаються “міньйони”, а по суті гранати під гранатомет. Ми переробляємо їх під скиди, щоб можна було робити скиди з “Мавіка”, – кажуть воїни ЗСУ.

Окупанти на півночі від Бахмута стоять в обороні, але час від часу намагаються штурмувати наші позиції. Українські бійці проводять розвідку боєм, і пілоти ударних БпЛА прикривають їх з неба.

Як воїни ЗСУ нищать ворожу техніку

Боєць на позивний “Терен” напередодні знищив російський спостережний комплекс з тепловізійним і радіолокаційним радаром “Муром” вартістю майже двісті тисяч доларів. Також таким чином військові засікають ротацію окупантів та ліквідовують їх.

“Гранатомет стріляє цими боєприпасами чергами, і він для ураження однієї цілі використовує набагато більше боєкомплекту, ніж ми використовуємо для ураження тієї ж самої цілі. Тобто ми раціонально застосовуємо ці боєприпаси”, – каже “Терен”.

На рахунку бійців роти ударних БпЛА 30-ї бригади – десятки одиниць спаленої ворожої техніки і сотні знищених окупантів. Завдяки їхнім вмілим діям окупанти на півночі від Бахмута не можуть нарощувати сили для подальших штурмів. Підлітати близько до ворожих позицій і прицільно бити по ворогу – цей ризик виправданий, кажуть бійці.

Долучитися до знищення російського ворога, армія якого точно не сильна, але довга, може кожен.

На екрані QR-код з реквізитами на збір для потреб РУБпАК 30-ї бригади. Тоді бійцям у майстерні буде з чого виготовляти боєприпаси, а пілоту дрона на позивний “Терен”, який від 2014 року на службі, буде чим бити окупантів.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Новини ТСН 18:00 за 1 березня 2024 року | Новини України

Нагадаємо, в Повітряних силах розкрили, як вдалося знищити 13 російських літаків за місяць.

Читайте також: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *