“Велика втрата”: в Луцьку попрощалися з добровольцем, який повернувся з Ізраїлю, щоб захищати Україну

У Луцьку попрощалися з військовим, який майже двадцять років був в ізраїльській армії, а коли розпочалося повномасштабне вторгнення – добровольцем пішов захищати Україну. 48-річний В’ячеслав Адаменко загинув на Луганщині внаслідок множинних уламкових поранень.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Тетяни Хомич.

Війна в житті В’ячеслава Адаменка розпочалася набагато раніше. В Ізраїлі, куди він переїхав у 22 роки. Він пішов до прикордонних військ, де прослужив майже 17 років і навіть зазнав поранення.

“У бронемашинах він їздив з групою. І вони потрапили під обстріл”, – каже друг загиблого воїна Олексій Панасюк.

Коли в Україні почалася Революція гідності, В’ячеслав повернувся і почав волонтерити. Друзі розповідають, що він був душею компанії і завжди приходив у гості з подарунками для всіх членів родини. Займався своїм бізнесом, а коли Росія розпочала повномасштабне вторгнення, всидіти в тилу не зміг.

“На другий день пішов зразу до військкомату в Локачі. І вже оті фотки скидав, що він у військкоматі, що він у частині”, – згадує Олексій Панасюк.

Побратими, які були разом із В’ячеславом на фронті, розповідають, що він був мудрим і досвідченим військовим. І неодноразово рятував їхні життя.

“Після обстрілу було в нас багато трьохсотих. Він не злякався, пішов допомагати, також отримав поранення”, – каже “Удав” .

На вдячність за підтримку побратими В’ячеслава, який взяв позивний “Ізраїль”, навіть придбали відповідні шеврони. Загинув В'ячеслав Адаменко 4 березня від тяжких уламкових поранень.

“Це не тільки побратим, друг, це щось таке більше, я не знаю, як вам пояснити. Це дуже велика втрата для нас”, – каже військовий “Вітос”.

На поховання героя з Ізраїлю приїхала його мама, в якої В’ячеслав – єдиний син. Поховали воїна в Луцьку на Алеї почесних поховань.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Новини ТСН 15:00 за 11 березня 2024 року | Новини України

Нагадаємо, штурмовики ЗСУ розповіли про наступ окупантів і контактні бої.

Читайте також: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *