Стрижка “піксі” з чубчиком: кому вона личить, як підібрати під свій тип обличчя та волосся

Проста і водночас елегантна стрижка “піксі” –  універсальний вибір для дівчат і жінок різного віку, з різною формою обличчя.

Універсальність стрижки забезпечується великою кількістю варіацій її виконання.

Стрижка “піксі” – яка вона

Форма піксі передбачає наявність коротких прядок у скроневій частині та на потилиці, водночас на маківці залишається ділянка з подовженням. Піксі можна робити на коротку або середню довжину волосся.

За технікою виконання стрижка “піксі” нагадує гарсон. Але піксі виділяється наявністю так званих “пір’їнок”, а гарсон своєю чергою робиться на один бік.

Кому більше підходить стрижка “піксі”

Стрижка “піксі” підійде як молодим дівчатам-тинейджерам, так і старшим жінкам. Зачіска візуально робитиме образ молодшим і задерикуватішим, ніби надаючи другу молодість. Вона матиме гарний вигляд на круглому, овальному, прямокутному та квадратному обличчі.

Ця зачіска підходить для будь-якого волосся. Однак обережними варто бути людям з кучерявим волоссям, адже укладати піксі буде дуже складно.

Стрижка “піксі” з чубчиком

Якщо ви хочете створити ліричний і привабливий образ, додати своєму образу жіночності, стилісти рекомендують зупинити вибір на піксі з чубчиком. Художньої недбалості додасть подовжений, скошений, трохи скуйовджений чубчик.

Вигляд цієї стрижки багато в чому залежить від техніки оброблення скронь. А якщо стирчать вушка і потрібно пом’якшити вилиці, то скроні можна зробити подовженими. Якщо ви не боїтеся сміливих образів, можна просто збрити скроні або прикрасити їх незвичайним візерунком. Ще ефектнішим буде варіант, якщо збрити лише один скроню, а іншу– подовжити. Те ж саме можна виконати й на потиличній частині.

Різновиди чубчиків у стрижці “піксі”

Варіантів чубчиків дуже багато. Ця деталь має велике значення не лише для створення всього образу загалом, але і для корекції видимих вад зовнішності.

Косий чубчик – ідеальний вибір для тих дам, які хочуть “підправити” риси обличчя, водночас не віддаючи багато часу й сил щоденному укладанню.

Популярністю користується асиметричний чубчик, який завжди має стильний і креативний вигляд. У цьому разі навіть класичний варіант піксі буде креативним і стильним. Чудовим варіантом є асиметрія з поголеними скронями.

Рваний чубчик підходить як молодим дівчатам, так і жінками за 40. Цей штрих додасть образу юнацької відчайдушності.

Особливості “піксі”

  • Піксі робить акцент на рисах обличчя, тому доведеться вимогливіше підходити до нанесення макіяжу.
  • Відросле волосся потрібно періодично вкорочувати, в іншому разі піксі припинить існувати.
  • Ця стрижка не терпить навіть слабкого відтінку жирного блиску, тому волосся вам доведеться мити часто.
  • Піксі підходить жінкам з чіткими виразними рисами обличчя. Зачіска ідеально виділить дрібні риси обличчя, збільшуючи об’єм губ і роблячи розріз очей ширшим.

Як підібрати свій варіант “піксі”

Під час вибору варіанту зачіски “піксі” необхідно враховувати тип волосся і форму черепа. Туге та хвилясте волосся – найвдаліша основа для втілення цієї ідеї.

  • Щоб додати об’єму тонкому волоссю, необхідно додатково використовувати мус і подбати про вибір чубчика.
  • Для овального обличчя підійдуть будь-які варіанти цієї стрижки. Це стосується вибору довжини зачіски, форми чубчика.
  • Дівчатам з круглим обличчям експерти радять вибирати піксі з асиметричним довгим чубчиком і видовженими скронями. 
  • Жінкам з квадратною формою обличчя стилісти радять вибирати піксі з косим подовженим чубчиком, що допоможе візуально пом’якшити занадто широкий лоб. Таким жінкам не можна вибирати варіант з ультракоротким чубчиком – від цього риси обличчя здаватимуться грубими.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *