Україна цього року може залишитись без допомоги США — нардеп

Україна очікує допомоги від США. Найближчі два тижні можуть бути визначальними.

Про це заявив нардеп Сергій Демченко.

“Є сигнали з боку наших партнерів. Вони мають такий вигляд, що цей або наступний тиждень… питання має бути вирішене щодо допомоги Україні. Єдине, на мою думку, якщо знову буде якийсь збій у цьому питанні, то, можливо, цього року року ми взагалі залишимося зі своїми ресурсами без допомоги Сполучених Штатів. Я допускаю такий варіант, якщо дійсно США увійдуть у повноцінний режим виборів і політичні події захлиснуть всі інші питання для США. Найближчі два тижні, на мою думку, є визначальними”, — сказав він.

Нагадаємо:

Раніше стало відомо, що голосування в Палаті представників США щодо допомоги Україні відбудеться не раніше середини квітня, а, можливо, й пізніше. Спікер Майк Джонсон все ще шукає шляхи помʼякшення опозиції з боку республіканців.

Військова допомога США для України вичерпалася ще наприкінці 2023 року. Торік у жовтні Джо Байден подав до Конгресу запит на виділення 106 мільярдів доларів, із яких понад 61 мільярд  доларів передбачається для України, здебільшого для закупівлі зброї у США.

Решта коштів із пакета передбачалася для Ізраїлю, для допомоги Азійсько-Тихоокеанському регіону, гуманітарних заходів у секторі Гази тощо. Втім, запит не схвалили через політичні суперечки.

Видання  ABC News повідомило, що лідер більшості Демократичної партії у Сенаті США Чак Шумер заявив, що в Конгресі США “досягли консенсусу” для швидкого надання допомоги Україні та Ізраїлю.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *