Освоюють нові культури: як біля лінії фронту відбувається посівна та що кажуть аграрії

У Криворізькому районі на Дніпропетровщині – в розпалі посівна кампанія. Працювати доводиться з обережністю. Хоча десять тисяч гектарів ДСНС уже розмінувала, небезпека зберігається. Цього місяця на ворожому снаряді підірвався трактор, що працював у полі.

Про це йдеться в сюжеті кореспондентки ТСН Анастасії Невірної.

За 10 кілометрів від ворога посівна проходить між обстрілами та мінами. Працівник аграрного підприємства Йосип каже, що після Бахмута тут ще відносний спокій. Чоловікові – 70 років, 40 з них він працював механізатором. Як переїхав до родичів у Криворізький район, одразу почав шукати роботу.

У фермерському господарстві, де двох трактористів уже мобілізували, радіють новому працівникові.

Через теплу погоду, кажуть аграрії, графік посівної навіть випереджають. Хвилюються лише за одне – чи вдасться вберегти врожай від ворожих обстрілів.

“По три, чотири ракети прилітало. Ракети часто влучали в наші поля, і вирви утворювалися дуже великі”, – каже керівник аграрного підприємства Артур Геккієв.

У полях після ворога залишилося чимало вибухівки навіть попри те, що сапери вже розмінували у Криворізькому районі більше 10 тисяч гектарів.

Щоб компенсувати окуповані та заміновані поля Херсонщини, дніпропетровські аграрії освоюють нові культури.

“На Дніпропетровщині стали більше городини вирощувати. Постійно йде гуманітарне розмінування, але воно йде не такими темпами, як хотілося б”, – каже радник голови Дніпропетровської ОВА Олександр Фастовець.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ТСН 07:00 за 1 травня 2024 року | Повний випуск новин

Раніше фермери з Миколаївщини розповіли про ціну врожаю.

Читайте також: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *