Які кішки живуть найменше: тривалість життя цих тварин становить лише 7 років

Розповідаємо, кішки якої породи живуть значно менше, ніж інші їхні брати, посилаючись на дослідження, що публікує CNN.

Які кішки живуть найменше: дослідження вчених

Звичайна кішка може прожити в середньому 18-20 років. Втім, як зазначають вчені, є винятки — деякі пухнастики можуть дожити до 25 років. Натомість середня тривалість життя кішок породи “сфінкс” становить лише 7 років. Таке дослідження провели науковці Королівського ветеринарного коледжу з Великої Британії та Національного університету Чунг з Тайваню.

Науковці вивчили дані близько восьми тисяч кішок, які були зареєстровані у ветеринарних клініках Великої Британії за період від 1 січня 2019 року до 31 березня 2021. На підставі цієї інформації група вчених склала “таблиці смертності” для різних порід. Такі таблиці прогнозують тривалість життя кішок різної породи та ймовірну дату смерті.

На підставі проведеного дослідження вчені з’ясували, що у Великій Британії кішки в середньому живуть до 12 років, до того ж самки живуть на півтора року довше, ніж самці. Під час такого експерименту також з’ясовано, що кішки чистокровних порід, тварини з великою або дуже маленькою вагою живуть значно менше за звичайних.

Вчені також припустили, що коротка тривалість життя кішок породи “сфінкс”, яка виведена в Канаді 1966 року, пов’язана з тим, що вони схильні до деяких захворювань. А відсутність у них шерсті обумовлена наявністю рецесивного гена. Тому ці кішки підходять для людей, які мають алергічну реакцію на шерсть тварин. Хоча такі кішки можуть спричинити алергію через клітини шкіри, тому їх не можна назвати гіпоалергенними.

Читайте також:

Названо топ-10 порід собак, які люблять погавкати та викликають скарги сусідів

Як збільшити кількість метеликів у саду на 93%: британські ентомологи поділилися простим секретом

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *