“Рої” російських безпілотників на Донеччині: воїни ЗСУ розповіли, як “полюють” на дрони окупантів

Окупанти посилили штурми на Бахмутському напрямку. Основний удар ворога припадає на селища Кліщіївка та Іванівське і так росіяни намагаються прокласти собі шлях до Часового Яру. З неба, безпілотниками, окупанти постійно розвідують наші позицій і це додає чимало клопоту нашим бійцям.

Один день полювання за російськими дронами – у матеріалі кореспондентки ТСН Юлії Кирієнко.

Зрання солдати готуються до виїзду і дуже квапляться дістатись позиції раніше, ніж зійде сонце і підсвітить шлях. Бійці паркуються і одразу маскують машину свіжозрізаним гіллячам. Адже, кажуть за такої ясної погоди, ворожі дрони-камікадзе постійно полюють за нашими зенітками. Вони розгортають установку і беруться за біноклі. Тепер треба слухати небо і вдивлятись в височінь.

“Я спостерігаю за повітряним просто о у пошуках ворожих БПЛА. Потім роблю доповідь і навідник буде відпрацьовувати”, – каже “Михайлович”, військовослужбовець 93 бригаді “Холодний Яр”. 

Навідник Максим, який і командує екіпажем, показує нам укриття, де ховатись у разі обстрілу. За два роки на війні він встиг побути солдатом в окопах і після поранення прикриває над своїми побратимами небо. Каже, у 22-му на війну приїхав аж із Чехії.

За останні дні екіпаж Максима збив російський “Орлан”, який вишукує наші гармати і кілька ударних дронів, типу “Ланцет”. Вони неабиякої біди роблять нашим армійціям на фронті. Щоб не потрапити під їхній обстріл, військовим доводиться переїжджати. 

У військових є онлайн-мапа, на якій можна роздивитись, скільки російських дронів є у повітрі. 

Про те що в небі “Орлан” вже сповістили всі сусідні позиції і армійці, аби себе не викрити йдуть укриття. Проте екіпаж Максима залишається. Його полювання тільки починається. 

З перших пострілів дістати розвідувальне око росіян не вдається. Проте згодом все виходить. 

“Поки зенітники забезпечують чисте небо над нашою артилерією, вона прикриває в окопах нашу піхоту. А та в свою чергу, відбиває штурми ворожих солдатів на суходолі. Кожен підрозділ на лінії фронту працює, як єдиний механізм. Аби не було у ньому збоїв зенітники одразу перезаряджають свою установку – вона завжди має бути готова прикрити своїх”, – зауважує Юлія Кирієнко. 

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: На Бахмутському напрямку гаряче! Ексклюзивний репортаж ТСН з гарячої точки!

Читайте також: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *