Евакуація з Харківщини: як це відбувається і куди селять людей (фото, відео)

На Харківщині триває евакуація з прикордонних населених пунктів. За два місяці поліція та волонтери змогли врятувати понад 12 тисяч людей. Переселенців з Вовчанської та Липецької громад спершу розселяють у Харкові та районах області. А далі, за бажанням, евакуйовують до інших регіонів. Напередодні евакуаційним потягом до Ужгорода вивезли півтора десятка родин. Через регулярні обстріли Харкова люди вирішили їхати далі.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Вікторії Стрельцової

Жителі Харківщини змушені тікати з рідних домівок через постійні обстріли.

Пані Вірі — 78. Усе життя мешкала у Харкові. Зараз вона на кріслі колісному, адже через хворобу суглобів важко ходити. Сховатися від обстрілів бодай за дві стіни не може.

З Харкова до Ужгорода їхатимуть переселенці з прикордоння. Родина пані Зінаїди із села під Вовчанськом. Усі їхні пакунки — це те, що дали волонтери. Самі ж тікали від небезпеки в чому були. У жінки діти мають проблеми зі здоров’ям. Спершу думали лишатися у Харкові, поближче до дому. Втім через постійні обстріли, кажуть, стало страшно.

“Поблизу розбило три хати, скалічило 8 людей. У мене діти мають психічні розлади і нам волонтери порадили, щоб ми переїжджали подалі”, — каже вона. 

Волонтери зносять речі до вагона, допомагають людям розміститися. 

“Люди отримають допомогу, будуть поселені. Закарпатська адміністрація і Червоний хрест будуть зустрічати їх в Мукачеві та розселяти по місцях тимчасового поселення. Це гуртожитки, кожна родина заселяється в окрему кімнату. Зараз поки що є вільні місця, тому перевага надається щоб окрема родина мешкала зі своєю родиною”, — каже Ляна Щербина, начальниця гуманітарної місії “Проліска” у Харківській області. 

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ТСН онлайн | Телемарафон “Єдині новини” онлайн | 1+1 онлайн | Новини України

Читайте також: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *