ГУР організувало спеціальний вишкіл для підлітків: чого там навчають (фото, відео)

Військовослужбовці спецпідрозділу “Артан”, які висаджувалися в Криму, билися за острів Зміїний, “вишки Бойка” та провели десятки інших спецоперації в морі й на суші, тепер діляться досвідом із українськими підлітками. Воїни ГУР організували вже другий патріотичний вишкіл для дітей. Військовий табір розбили серед лісів Київщини. Там пів сотні хлопців і дівчат вчилися самозахисту, тактики, медицини.

Про це йдеться у матеріалі кореспондентки ТСН Ірини Кондрачук.

Підлітки кажуть, що приїхали на вишкіл, щоб навчитись виживати в умовах війни. 

Поліцейський, майстер спорту з самбо, а сьогодні ще й дитячий тренер Олександр Лесь навчає дітей боротьби заради самооборони. Каже, нові знання учнів перевіряє одразу.

“Ми проводимо легесенькі спаринги. Пара добровольців стають один навпроти одного”, — каже Олександр Лесь. 

16-річний Тимофій Лисенко на перший в житті вишкіл приїхав сам. Але вже знайшов споріднених духом. 

“Живемо в тому великому шалаші, як одна велика сім’я”, — розповідає хлопець. 

Попередній вишкіл ТСН показала у липні. Тоді ці кадри в новинах побачила й мама хлопця. 

“По телевізору почула і якраз були два останні місця на набір. І ми встигли буквально в останню секунду забігти у вагон”, — каже учасник військового вишколу ГУР Тимофій Лисенко. 

Також у таборі підлітки відпрацьовують роботу зі зброєю. На дітей падають іграшкові гранати. Хлопці й дівчата тримають у руках дерев’яну зброю. Тут усе бутафорія, окрім мотивації.

“Я хочу, щоб ці діти вміли врятувати себе, свою родину. І в майбутньому обрали правильний шлях і стали на захист нашої держави”, — каже військовослужбовиця спецпідрозділу ГУР “Мала”. 

Вона каже, у вихованців — вир емоцій. Від підйому і до відбою — вони весь час зайняті.

Діти вже точно навчились накладати турнікет. Розрізняють між собою міни. А ще — правду від вигадок в історії України.

“В нас одна ціль. І ми робимо це все заради вас. Заради дітей от наших, сімей. Заради от нашої святої землі. І я вам даю слово, що ми ніколи здаватися не будем”, — каже командир спецпідрозділу ГУР МО України “Титан”. 

Лекції та зустрічі з сучасними героями — найбільш спокійний час тут. І патріотичних вишколів ставатиме тільки більше.

“Зараз ми плануємо вже третій вишкіл, який відбудеться за декілька тижнів на Івано-Франківщині”, — каже військовий ГУР МО України “Ліс”.

Окрім військової справи й патріотизму, у дітях загартовують самостійність. Вони самі облаштовують побут. Носять воду. Миють посуд.

Після вечері підлітки зустрічають гостей — це Коля Сєрга. Вони роблять фото на пам’ять і біжать займати місця на карематах. Наступну годину на імпровізованій сцені серед лісу співатиме й гратиме культурний десант.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Новини ТСН за 12 серпня 2024 року | Новини України

Читайте також: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *