Неймовірний крокембуш: цікавий рецепт французького десерту

На сторінці kbrzak розповіли, як приготувати смачний французький десерт, який сподобається навіть тим, хто не їсть солодкого.

Інгредієнти:

Тісто: 

  • молоко – 190 мл
  • вода – 190 мл
  • масло – 150 г
  • борошно – 225 г
  • яйце – 7-8 шт.

Крем:

  • жовтки – 6 шт.
  • пудра цукрова – 60 г
  • борошно – 60 г
  • цукор – 60 г
  • молоко – 600 мл 
  • вершки – 200 мл 

Кюлі:

  • полуниця – 300 г
  • цукор – 60 г
  • крохмаль кукурудзяний – 20 г
  • гілочки мʼяти
  • цедра лайма

Для карамелі:

  • цукор – 100-150 г

Приготування:

  • Для заварного тіста молоко, воду і масло доведіть до кипіння та додайте борошно. Заваріть тісто і залиште його трохи охолонути.
  • По одному вмішайте в тісто яйця. Воно має падати стрічкою з лопатки.
  • Для крему жовтки змішайте з цукровою пудрою і борошном.
  • Молоко з цукром доведіть до кипіння.
  • Додайте молоко для жовтків і ретельно все перемішайте.
  • Вилийте все до сотейника і заваріть крем.
  • Коли крем охолоне, додайте збиті вершки.
  • За допомогою кондитерського мішка видавіть майбутні профітролі на пергамент і поставте до розігрітої 190°C духовки на 15 хвилин, а потім ще на 15-20 хвилин за температури 165°C.
  • Для полуничного кюлі перебийте блендером полуницю з мʼятою і додайте цедру лайма. Прогрійте суміш, додайте цукор з крохмалем і заваріть усе.
  • Наповніть профітролі кремом і кюлі.
  • Для карамелі розтопіть цукор, вмочітьу нього профітролі та одразу формуйте основу крокембуша. Кожен наступний ряд має бути меншим за попередній. 

Крокембуш – це вишуканий французький десерт, який можна легко приготувати вдома. Його неперевершений смак та ефектний вигляд неодмінно здивують ваших гостей, навіть тих, хто не є шанувальником солодкого.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *