Чому печиво біскотті так називається
Назва печива походить від латинського biscoctus, що в перекладі означає “двічі приготований”. Для того, щоб продукти на основі зерна зберігалися довше, і використовувалася ця техніка — випікання двічі. Ще римські легіонери харчувалися пайками буцеллатуму — печива, що випікалося двічі. Тісто для біскотті випікають в духовці, а потім охолоджують, нарізають і знову випікають — печиво висушується та стає хрустким.
Інгредієнти для приготування біскотті
- Борошно — 350 г
- Вершкове масло — 110 г
- Яйця — 3 шт
- Кориця — 0,5 ст. л
- Розпушувач — 1 ч. л
- Будь-які горіхи
- Сухофрукти — родзинки, сушена журавлина, курага
- Гарбузове або соняшникове насіння
Приготування біскотті:
- М‘яке вершкове масло, цукор та яйця перетираємо блендером або виделкою.
- Додаємо борошно, розпушувач та корицю і замішуємо тісто. Замішувати тісто краще руками, тісто повинно бути доволі тугим.
- Додаємо горіхи та сухофрукти на свій смак і ретельно вимішуємо тісто.
- Мокрими руками, бо так зручніше, формуємо ковбаску. З цієї кількості виходить дві. Викладаємо на застелений пергаментним папером деко.
- Випікаємо десерт у розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин.
- Виймаємо з духовки, даємо постояти 5-10 хвилин. Нарізаємо на скибочки завтовшки 1-1,5 см.
- Викладаємо знову на пергамент і ставимо в духовку на 5 хвилин підсушитися. Виймаємо, перевертаємо і знову ставимо на 5 хвилин в духовку.
Читайте також:
- Простий рецепт смачного вінегрету з новими інгредієнтами
- Дуже швидке дріжджове тісто для випікання та смаження пиріжків: як його приготувати