Кутя з рису – це чудовий сучасний варіант традиційної страви, яка ідеально підійде для святкового столу на Святий вечір і Різдво. Ми зібрали три найсмачніші рецепти, які підкорять ваше серце та здивують гостей.
Кутю на Святвечір готують на воді та додають смачні пісні інгредієнти.
Кутя з рису з чорносливом і медом від Євгена Клопотенка
Цей варіант пропонує поєднання смаку ніжного рису з насиченим смаком чорносливу.
Інгредієнти:
-
Залийте рис водою в пропорції одна частина рису та дві частини води. Варіть рис 5 хвилин після закипання, потім вимкніть вогонь, накрийте кришкою і дайте постояти 15 хвилин.
-
Залийте мак окропом, залиште на 10 хвилин, а потім відкиньте на дрібне сито, щоб рідина стекла.
-
Чорнослив помийте і наріжте дрібним кубиком.
-
Волоські горіхи порубайте ножем.
-
До каструлі з рисом додайте запарений мак, чорнослив, волоські горіхи та 2 ст. л. меду. Перемішайте всі інгредієнти та додайте трохи теплої води для отримання бажаної консистенції.
Кутя з сушеною вишнею
Інгредієнти:
- рис довгозернистий – 200 г
- мак – 50 г
- ліщина – 50 г
- горіх волоський – 100 г
- мед – 100 г
- вишня сушена – 50 г
Приготування:
-
Мак залийте окропом і залиште на 10–15 хв. Злийте воду та розітріть його у ступці. Можна використовувати блендер, але краще у ступці.
-
Рис промийте в холодній чистій воді та варіть без кришки близько 7–8 хвилин. Готовий, не переварений рис відкиньте на сито.
-
Горіхи посмажте на сковороді, після чого охолодіть і подрібніть ножем.
-
Мед розведіть 5 ст. л. теплої води.
-
Рис заправте всіма інгредієнтами, перемішайте та подавайте.
Кутя з рису з цукатами та апельсиновим соком
Оригінальний варіант із цитрусовою ноткою, який додає свіжості й аромату.
Інгредієнти:
Приготування:
-
Відваріть рис у пропорції одна частина рису, дві частини води до готовності, дайте охолонути.
-
Мак запарте окропом, перетріть у ступці.
-
Цукати наріжте дрібними кубиками.
-
Горіхи подрібніть ножем.
-
Змішайте рис із маком, цукатами та горіхами.
-
Мед змішайте з апельсиновим соком, додайте теплу воду та добре перемішайте. Заправте рис сумішшю.
Читайте також: