Винахідливі кухарі розповіли, що яйця можна зварити навіть не в киплячій воді, але для цього слід запам’ятати кілька важливих кроків. Метод доволі простий і не вимагає особливих навичок.
Крок 1: Поставте каструлю з водою на плиту і покладіть в неї сирі яйця, попередньо добре вимиті під проточною водою.
Крок 2: Доведіть воду до кипіння, накривши каструлю кришкою. Щойно вода закипить, вимкніть плиту. Якщо ви забули накрити каструлю перед закипанням, обовʼязково накрийте її після вимикання плити.
Крок 3: Залиште яйця в гарячій воді на потрібний час, залежно від того, як вам подобається їх готувати. Для яєць з рідким жовтком буде достатньо 3 хвилин. Якщо хочете отримати яйця “в мішечок”, тримайте їх 6 хвилин. Для яєць круто потрібно 8-9 хвилин.
Після цього вийміть яйця з води і дайте їм охолонути. Якщо хочете, можна залишити їх у воді до повного охолодження — вони не переваряться. А це додатковий бонус від цього способу приготування.
Читайте також: