Які страви їли Стармер, Макрон, Туск і Мерц під час візиту до Києва: Клопотенко показав меню

Під час візиту до України європейські лідери Еммануель Макрон, Дональд Туск, Кір Стармер і Фрідріх Мерц спробували традиційні страви української кухні.

Про це розповів ресторатор і дослідник української кухні Євген Клопотенко.

Так, вчора, 10 травня до Києва залізницею прибули президент Франції Еммануель Макрон, прем’єр-міністри Польщі та Великої Британії Дональд Туск і Кір Стармер, а також канцлер Німеччини Фрідріх Мерц.

За словами Клопотенка, Макрон їв борщ і качану кашу, Стармер замовив сирники, Туск — галушки, а Мерц — львівський сирник.

Загалом меню включало такі страви:

  • Сирники з лекваром

  • Пиріжки з яблуками

  • Пиріжки з вишнями

  • Качана каша

  • Львівський сирник

  • Борщ з печі

  • Галушки

  • Палюшки

  • Голубці

  • Буковинська начинка

Вина:

  • Піно Нуар від «Бейкуш»

  • Каберне Совіньйон від «Виноман»

  • Аліберне від «Виноман»

  • Артанія від «Бейкуш»

  • Першотвір від «Біологіст»

«Українська кухня знову працює на дипломатичному рівні. Бо це важливий елемент як дипломатії, так і промоції. Якщо після візиту переговори підуть краще — ми ні до чого. Це все смак», — зазначив Клопотенко.

Нагадаємо, під час зустрічі «Коаліції охочих» у Києві лідери України, Франції, Британії, Німеччини та Польщі ухвалили рішення про розміщення миротворчого контингенту в Україні після припинення вогню.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *