Львівський шоколадний сирник: рецепт від відомого шеф-кухаря

Львівський сирник — кулінарний символ Галичини. Цей десерт беззаперечно смакує кожному поціновувачу сиру. Існує багато варіацій цього рецепту. Одна з них — шоколадний сирник.

Рецептом поділився шеф-кухар Володимир Ярославський.

“Є десерти, які пахнуть дитинством, а є — які пахнуть Львовом. Цей шоколадний сирник — саме такий”, — каже кулінар.

Інгредієнти для сирної основи

  • 500 г кисломолочного сиру (9%)

  • 100 г сметани (15%)

  • 80 г цукру

  • 10 г ванільного цукру

  • 3 яйця

  • 60 г вершкового масла (82,5%)

  • 20 г манки

  • 35 г какао

  • 100 г родзинок

  • цедра лимона

    Інгредієнти для тіста

  • 100 г вершкового масла

  • 1 жовток

  • 50 г цукру

  • 140 г пшеничного борошна

  • 10 г какао

  • 5 г розпушувача

    Глазур

  • 150 г білого шоколаду

    Приготування

  • За допомогою блендера збиваємо кисломолочний сир зi сметаною, цукром і яйцями до однорідної консистенції. Додаємо вершкове масло, манну крупу та какао, а потім ще раз добре збиваємо.

  • Родзинки заливаємо окропом на 10 хвилин. Після цього зціджуємо воду і додаємо до сирної маси. За бажанням можна додати терту цедру лимона.

  • Для приготування тіста добре збиваємо масло з цукром. Додаємо борошно, какао та розпушувач. Все замішуємо і ставимо до холодильника.

  • Сирну масу поміщаємо у прямокутну форму, вистелену пергаментом. Зверху натираємо холодне тісто.

  • Ставимо до духовки та випікаємо приблизно 45–50 хв за температури 180 градусів.

  • Даємо сирнику повністю охолонути. Потім покриваємо розтопленим білим шоколадом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *