Львівський сирник — кулінарний символ Галичини. Цей десерт беззаперечно смакує кожному поціновувачу сиру. Існує багато варіацій цього рецепту. Одна з них — шоколадний сирник.
Рецептом поділився шеф-кухар Володимир Ярославський.
“Є десерти, які пахнуть дитинством, а є — які пахнуть Львовом. Цей шоколадний сирник — саме такий”, — каже кулінар.
Інгредієнти для сирної основи
-
500 г кисломолочного сиру (9%)
-
100 г сметани (15%)
-
80 г цукру
-
10 г ванільного цукру
-
3 яйця
-
60 г вершкового масла (82,5%)
-
20 г манки
-
35 г какао
-
100 г родзинок
-
цедра лимона
Інгредієнти для тіста
-
100 г вершкового масла
-
1 жовток
-
50 г цукру
-
140 г пшеничного борошна
-
10 г какао
-
5 г розпушувача
Глазур
-
150 г білого шоколаду
Приготування
-
За допомогою блендера збиваємо кисломолочний сир зi сметаною, цукром і яйцями до однорідної консистенції. Додаємо вершкове масло, манну крупу та какао, а потім ще раз добре збиваємо.
-
Родзинки заливаємо окропом на 10 хвилин. Після цього зціджуємо воду і додаємо до сирної маси. За бажанням можна додати терту цедру лимона.
-
Для приготування тіста добре збиваємо масло з цукром. Додаємо борошно, какао та розпушувач. Все замішуємо і ставимо до холодильника.
-
Сирну масу поміщаємо у прямокутну форму, вистелену пергаментом. Зверху натираємо холодне тісто.
-
Ставимо до духовки та випікаємо приблизно 45–50 хв за температури 180 градусів.
-
Даємо сирнику повністю охолонути. Потім покриваємо розтопленим білим шоколадом.