Сезон полуниці майже відкрито. Ця ягода ідеально підходить для десертів. Вони виходять дуже соковитими, а якщо додати трохи кориці — вийде цікаве смакове поєднання.
ТСН.ua підготував рецепт пиріжків з полуницею від Євгена Клопотенка.
Інгредієнти для тіста:
-
380–480 г пшеничного борошна
-
200 г теплого молока
-
1 ч. л. сухих дріжджів
-
2 яйця
-
50 мл олії
-
2 ст. л. цукру
-
дрібка солі
-
10 г ванільного цукру
-
1 жовток (для змащування пиріжків)
Інгредієнти для начинки:
-
300 г полуниці
-
1 ст. л. цукру
-
1 ст. л. крохмалю
Приготування
-
Збийте віничком яйця з цукром. Додайте до цієї суміші тепле молоко, олію та добре перемішайте. В кінці додайте ванільний цукор.
-
Окремо змішайте просіяне борошно та сухі дріжджі. Після цього з’єднайте з рідкими інгредієнтами. Замісіть тісто, вимішуйте масу 2–3 хв. За потреби поступово додайте ще 50–100 г борошна так, щоб тісто припинило липнути до рук.
-
Готове тісто накрийте рушником або харчовою плівкою та залиште підніматися в теплі на 50 хв.
-
Готуємо начинку. Помиту полуницю наріжте кубиками середнього розміру.
-
Після того, як тісто піднялося, розділіть його на окремі кульки та розкачайте їх.
-
У середину кульки викладіть трохи полуниці, додайте по ½-⅓ ч. л. цукру та дрібку крохмалю, заліпіть пиріжок.
-
Викладіть сформовані пиріжки на застелене пергаментом деко швом донизу. Залиште підійти на 15 хв. Потім змастіть пиріжки жовтком і дайте постояти ще 5 хв.
-
Випікайте пиріжки в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хв.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, як приготувати галету з полуницею до кави або чаю.