Смачно, як у дитинстві: рецепт пиріжків з полуницею

Сезон полуниці майже відкрито. Ця ягода ідеально підходить для десертів. Вони виходять дуже соковитими, а якщо додати трохи кориці — вийде цікаве смакове поєднання.

ТСН.ua підготував рецепт пиріжків з полуницею від Євгена Клопотенка.

Інгредієнти для тіста:

  • 380–480 г пшеничного борошна

  • 200 г теплого молока

  • 1 ч. л. сухих дріжджів

  • 2 яйця

  • 50 мл олії

  • 2 ст. л. цукру

  • дрібка солі

  • 10 г ванільного цукру

  • 1 жовток (для змащування пиріжків)

Інгредієнти для начинки:

  • 300 г полуниці

  • 1 ст. л. цукру

  • 1 ст. л. крохмалю

Приготування

  1. Збийте віничком яйця з цукром. Додайте до цієї суміші тепле молоко, олію та добре перемішайте. В кінці додайте ванільний цукор.

  2. Окремо змішайте просіяне борошно та сухі дріжджі. Після цього з’єднайте з рідкими інгредієнтами. Замісіть тісто, вимішуйте масу 2–3 хв. За потреби поступово додайте ще 50–100 г борошна так, щоб тісто припинило липнути до рук.

  3. Готове тісто накрийте рушником або харчовою плівкою та залиште підніматися в теплі на 50 хв.

  4. Готуємо начинку. Помиту полуницю наріжте кубиками середнього розміру.

  5. Після того, як тісто піднялося, розділіть його на окремі кульки та розкачайте їх.

  6. У середину кульки викладіть трохи полуниці, додайте по ½-⅓ ч. л. цукру та дрібку крохмалю, заліпіть пиріжок.

  7. Викладіть сформовані пиріжки на застелене пергаментом деко швом донизу. Залиште підійти на 15 хв. Потім змастіть пиріжки жовтком і дайте постояти ще 5 хв.

  8. Випікайте пиріжки в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хв.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як приготувати галету з полуницею до кави або чаю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *