Ягода здоров’я — причини їсти малину щодня

Малина — смачна і корисна ягода, незалежно від того, свіжа вона чи заморожена. У літній сезон малина доступна для всіх, що дає змогу без проблем включати її у свій раціон.

Чим корисна малина

100 грамів малини містять 23 міліграми вітаміну С. Згідно з даними Національного інституту здоров’я, ця кількість становить приблизно 30% від мінімальної денної норми вітаміну С для жінок. Вітамін С важливий для нашого імунітету та здоров’я шкіри, адже він сприяє виробленню колагену.

Малина містить марганець, кальцій і вітамін К, які відіграють важливу роль у здоров’ї кісток. Також ягоди малини є джерелом вітаміну Е, вітамінів групи В, магнію, міді, заліза та калію.

Антиоксиданти та протизапальні сполуки в малині можуть допомогти в профілактиці онкозахворювань. Деякі дані свідчать про те, що ці сполуки зменшують розмноження ракових клітин. Згідно з дослідженням, малина є одним із небагатьох рослинних продуктів, що містить елаготаніни та антоціани — ці фітохімічні речовини є антиоксидантами, що мають протиракові властивості.

Малина є одним із найбагатших цільних харчових джерел харчових волокон, забезпечивши 6,5 грамів на кожні 100 грамів — третину мінімальної денної норми.

Клітковина малини також сприяє розмноженню корисних кишкових бактерій, а це позитивно впливає на організм людей, які страждають на ожиріння, метаболічний синдром, а також на інші хронічні захворювання кишківника.

Дослідники виявили, що вживання більшої кількості малини людьми, схильними до ризику діабету, знижує кількість інсуліну, необхідного для контролю цукру в крові. Рівень цукру в крові нижчий у тих, хто з’їдає на день дві чашки червоної малини, ніж у тих, хто її не їсть.

Раніше ми писали, кому категорично не можна споживати полуницю. Більше про це читайте у новині.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *