Як приготувати смачний, насичений вітамінами гарбузовий сік

Нині саме час приготувати гарбузовий сік, щоб насолоджуватися його корисними властивостями зараз і закрутити його на зиму. Розповідаємо, як приготувати цей чудовий напій.

Для приготування соку знадобляться:

  • гарбуз мускатних сортів без шкірки, волокнистої частини і насіння – 3,5 кг

  • вода – 5 л

  • цукор – 0,5 л

  • кислота лимонна – 2 ч. л.

Спосіб приготування:

  • Гарбуз нарізати невеликими шматочками.
  • Скласти їх до емальованого посуду і залити водою. Кип’ятити 10 хвилин. Дати трохи охолонути.
  • Зцідити воду через сито до окремої посудини, щоб туди не потрапили шматочки м’якоті.
  • Варені шматочки гарбуза подрібнити блендером, щоб маса була однорідною без вкраплень м’якоті.
  • Додати до пюре зціджену воду, цукор, лимонну кислоту і, помішуючи, прокип’ятити сік 2-3 хв.
  • Охолодити – і можна пити.

Для зберігання взимку сік треба кип’ятити 20 хвилин, одразу розлити гарячим до банок, закрутити і закутати до повного охолодження.

З наведеного переліку продуктів виходить 7,5 л соку. Можна додавати яблука або моркву.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *