Нині саме час приготувати гарбузовий сік, щоб насолоджуватися його корисними властивостями зараз і закрутити його на зиму. Розповідаємо, як приготувати цей чудовий напій.
Для приготування соку знадобляться:
-
гарбуз мускатних сортів без шкірки, волокнистої частини і насіння – 3,5 кг
-
вода – 5 л
-
цукор – 0,5 л
-
кислота лимонна – 2 ч. л.
Спосіб приготування:
- Гарбуз нарізати невеликими шматочками.
- Скласти їх до емальованого посуду і залити водою. Кип’ятити 10 хвилин. Дати трохи охолонути.
- Зцідити воду через сито до окремої посудини, щоб туди не потрапили шматочки м’якоті.
- Варені шматочки гарбуза подрібнити блендером, щоб маса була однорідною без вкраплень м’якоті.
- Додати до пюре зціджену воду, цукор, лимонну кислоту і, помішуючи, прокип’ятити сік 2-3 хв.
- Охолодити – і можна пити.
Для зберігання взимку сік треба кип’ятити 20 хвилин, одразу розлити гарячим до банок, закрутити і закутати до повного охолодження.
З наведеного переліку продуктів виходить 7,5 л соку. Можна додавати яблука або моркву.
Читайте також: