Котлети можна назвати однією з найважливіших страв в українській кухні, хоча прийшли вони до нас з Франції. Спочатку котлети готували виключно з м'ясних ребер, які загортали м'якоттю. Саме через це і з'явилася назва страви, адже “котлета” з французької мови перекладається як “реберце”. З часом рецепт еволюціонував.
Хоча приготування котлет здається простою справою, однак, часто кухарі стикаються з проблемою їхньої сухості. Щоб котлети завжди виходили соковитими і надзвичайно смачними, спробуйте додати до фаршу один цікавий інгредієнт.
Йдеться про натерте на терці яблуко. Як готувати таку страву:
- Спочатку натріть одне яблуко.
- Обсмажте його на сковороді зі шматочком вершкового масла і цибулею.
- Потім додайте суміш у фарш.
Всі інші компоненти класичні: білий хліб, змочений у молоці, спеції та сіль. Сформуйте котлетки, обваляйте їх у панірувальних сухарях, а потім посмажте в рослинній олії.
Читайте також: