Молоко – важливий і незамінний продукт у харчуванні, з якого можна приготувати безліч страв або пити його окремо. Однак його основний недолік – швидке псування.
Це відбувається через молочнокислі бактерії, що містяться в молоці. Якщо зберігати його за кімнатної температури, ці бактерії починають активно розмножуватися, що призводить до того, що молоко скисає. Для свого розвитку вони використовують білки, жири й вуглеводи молока, через що воно змінює свій смак і стає непридатним для вживання.
Однак є ефективний спосіб, який допоможе подовжити термін зберігання молока. Він полягає в простому кипʼятінні. Після того, як молоко закипить, його треба охолодити до кімнатної температури. Це допоможе зменшити кількість бактерій, які викликають скисання – і проблема вирішиться.
Після кипʼятіння краще перелити молоко до глиняного глечика. Якщо ж його немає, можна використовувати скляну банку.
Але це ще не все, адже найефективніший трюк – додати до молока рафінований цукор після кипʼятіння. Цей метод також дозволяє подовжити термін зберігання молока, оскільки цукор діє як консервант.
Якщо вас турбує ймовірність того, що молоко може згорнутися, додайте цукор просто під час кипʼятіння – так воно точно не зіпсується. І ось завдяки цьому простому кроку ваше молоко залишатиметься свіжим довше, і все це займе лише 5 хвилин вашого часу.
Читайте також: