Росія хоче застосувати нову підступну тактику, щоб зірвати експорт українського зерна – МЗС Британії

Російські загарбники можуть атакувати цивільні судна з українським зерном, встановивши мінні загородження на підступах до чорноморських українських портів.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства закордонних справ Великої Британії.

У Лондоні зазначили, що в Росії розробляють план потоплення суден з українським зерном у Чорному морі, але зробити це загарбники хочуть таємно. Після цього Росія у звичній для себе манері спробує перекласти всю відповідальність на Україну.

У МЗС Британії заявили, що ця інформація оприлюднюється навмисно, щоб зірвати підступні наміри російських загарбників. У Лондоні заявили, що продовжують уважно стежити за ситуацією в Чорному морі.

“Світ спостерігає – і ми бачимо наскрізь цинічні спроби Росії покласти провину за напади на Україну”, – сказав британський міністр закордонних справ Джеймс Клеверлі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що перший заступник постійного представника РФ при ООН Дмитро Полянський заявив, що країна-агресор поки не збирається повертатись до зернової угоди.

Крім того, ми раніше інформували, що Україна готова відкликати позови до СОТ щодо зернової суперечки, але є важлива умова.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *