Риторика Путіна “перечекати Захід” дає плоди: політтехнолог пояснив, чому пожвавішав диктатор

Політтехнолог Борис Тизенгаузен розповів, що саме додає очільникові Кремля Володимиру Путіну наснаги ще активніше говорити маячню.

Про це йшлося в інтерв'ю експерта “24 Каналу”.

На початку повномасштабного вторгнення президенту РФ Путіну погано вдавалося брехати щодо ситуації у країні та на фронті в Україні. Згодом йому почали готувати теми майбутніх виступів і відповіді на запитання, він цсе ретельно вивчав і тому дедалі активніше говорив маячню, вважає Борис Тизенгаузен.

“Велике мистецтво брехати так, щоб людині, яка не в контексті, сказане звучало логічно, але все було з точністю до навпаки”, – додав Тизенгаузен.

Він прокоментував виступ Путіна на колегії міноборони Росії і зауважив, що риторика диктатора “перечекати Захід” дає певні плоди.

“2022 року російський президент взагалі не проводив пресконференції. Натомість на другий рік великої війни “розвалився” на стільці і чотири години базікав про абсурдні речі. Знову повторивши шаблонну риторику про війну в Україні, звинувативши НАТО та Захід у посяганні на кордони Росії”, – нагадав Тизенгаузен.

З огляду на це Путін дійсно може окрилитися і так жваво виступати, вважає експерт.

За словами Тизенгаузена, РФ навчилася обходити запроваджені санкції, отже, й обігравати Європу.

“У нього є вірні “собаки” в особі того ж прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, який, якщо потрібно, то заблокує будь-яку ініціативу чи санкції від ЄС для Росії. Також допомагають Китай і Туреччина, яка займає серйозне місце в товарообігу з Росією”, – нагадав Тизенгаузен.

Тому російський президент “став нормально почуватися”.

“На жаль, увага до війни слабшає через природні причини: якщо довго показувати війну, всі втомлюються. Так було із Сирією і будь-якою іншою війною. Нам буде дедалі важче, але ми маємо серйозних партнерів”, – вважає Борис Тизенгаузен.

Нагадаємо заяви, що останнім часом лунають у Росії щодо війни в Україні. До прикладу, очільник Кремля Путін заявив, що так звана “СВО” буде тривати доти, доки не буду виконані злочині “завдання” окупантів.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *