Путін все ще хоче повної окупації України, поточний провал РФ не змінює плани Кремля – ISW

Президент Росії Володимир Путін прагне не просто втримати вже окуповані території України, а й розширити зону окупації. Аналітики вбачають сигнали, що диктатор Путін не відмовився від своїх цілей щодо України.

Про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).    

“Українські посадовці й далі наполягають – Росія не відмовилася від своїх максималістських цілей щодо війни проти України. Як і раніше, Кремль також прагне захопити нові території України”, – пише ISW.

Ця оцінка дисонує з нещодавніми заявами декількох західних топпосадовців, які говорять, що Росія вже програла війну в Україні – “стратегічна поразка Кремля нібито полягає у тому, що, розпочавши агресію, РФ “повністю втратила Україну” й вже не здатна досягати своїх стратегічних цілей”.

Так, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг 22 грудня заявив, що президент Росії Володимир Путін “цілком втратив Україну” й “більше не може досягати своїх військових цілей”. Проте Столтенберг водночас застеріг західних партнерів України від очікувань, що війна скоро завершиться.

Схожу думку висловив і держсекретар США Ентоні Блінкен. Він зазначив, що Росія уже зазнала краху в досягненні своєї головної мети – прагненні знищити Україну та повністю підпорядкувати її собі.

Проте, за словами представника ГУР Вадима Скібіцького, якщо цьогоріч Путіну не вдасться досягти визначених оперативно-стратегічних завдань, він просто перенесе їх на наступний рік.

“Заява Скібіцького узгоджується з оцінкою ISW про те, що Росія продовжує переслідувати максималістські цілі Путіна в Україні та що поточний провал російських операцій в Україні досі не є остаточним”, – зауважили в ISW.

Аналітики також зазначили, що слова західних політиків і посадовців, за версією роспропаганди, призначені для виправдання Заходом нібито ухваленого вже рішення щодо зменшення допомоги Україні.

Нагадаємо, за даними ISW, Україна може отримати перші літаки F-16 до кінця 2023 року.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *