Ще один обмін полоненими може відбутися невдовзі: деталі від Лубінця

Протягом найближчих тижнів Україна та Росія можуть провести ще один обмін військовополоненими. За останні два тижні у перемовинах з РФ є певні зрушення.

Про це уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив у ефірі телемарафону.

“Сподіваюся, що в цьому році цей процес обміну покаже системність. Я сподіваюся, що протягом найближчих тижнів ми знову зможемо порадувати наших героїв поверненням додому“, – сказав омбудсмен.

За його словами, протягом останніх двох тижнів у перемовинах з Росією відбулися певні зрушення: взаємне відвідування військовополонених, взаємний обмін теплими речами і 3 січня, нарешті, повернення полонених.

“Завдання стоїть – повернути абсолютно всіх”, – наголосив Лубінець.

Водночас він зазначив, що Росія може у будь-який момент обірвати процес обміну.

Читайте провідні новини дня:

Уповноважений ВР з прав людини також розповів, що повернуті додому 3 січня українські захисники та захисниці перебували у російському полоні від шести місяців до 1,5 року. Всі вони у поганому фізичному стані: виснажені та дуже схудли.

Лубінець розповів, що процес обміну був ускладнений тим, що Росія хотіла не його проводити, заблокувати процес повернення українських військових, щоб максимально спробувати підірвати ситуацію в Україні зсередини.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Лубінець: стан звільнених з полону українців дуже поганий. Втратили десятки кілограмів ваги

Нагадаємо, 3 січня до України з російського полону повернулися 230 військових, частина з яких захищала Маріуполь та “Азовсталь”. Це був найбільший за час повномасштабної війни обмін військовополоненими.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *