У ГУР розповіли деталі про обмін полоненими, який зірвався в день падіння Іл-76

У ГУР розповіли деталі про обмін полоненими з Росією, який був запланований на 24 січня, але так і не відбувся. За твердженнями РФ, процес був зірваний начебто через падіння літака Іл-76 у Бєлгородській області.

Подробиці про обмін розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України та Координаційного штабу Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

Представник ГУР зазначив, що питання доправлення полонених на обмін – відповідальність країни, яка їх утримує. Юсов запевнив, що Україна зі свого боку вжила всіх заходів, щоб запланований на 24 січня обмін відбувся.

Цивільний транспорт з російськими полоненими перебував на місці, це Сумський напрямок. Все було готове для обміну. Відповідні служби попереджені, забезпечений режим тиші на напрямку. Прикордонники, Сили безпеки й оборони – всі відпрацювали належним чином”, – поінформував представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Він зазначив, що під час обміну полоненими 3 січня, коли Україна повернула 230 своїх захисників, Росія також використовувала авіасполучення для переміщення утримуваних.

“Але тоді було заздалегідь попереджено Україну, і було прохання забезпечити режим тиші, тому що сідає борт з військовополоненими українцями. Звісно, Україна дотрималася цього – і обмін був успішно реалізований. Стосовно вчорашніх заходів… Такої інформації від агресора ні в усному, ні в письмовому вигляді не надходило” , – розповів Юсов.

Читайте провідні новини дня:

Він також звернув увагу, що росіяни самі зізнаються у використанні для транспортування українських полонених військової авіації.

За словами представника ГУР, саме цей літак Іл-76 раніше був помічений на аеродромі “Енгельс-2” в Саратовській області Росії, де він забезпечував боєкомплектом стратегічну авіацію ворога. Також цей літак постачав ракети для ударів по Харкову.

Нагадаємо, в ГУР прокоментували опубліковані росіянами списки українських військовополонених, які нібито могли перебувати на борту Іл-76, що впав у Бєлгородській області.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Падіння Іл-76 у Росії: Де поділися тіла?! Всі версії та дивні нюанси! Що приховує РФ?!

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *