Окупанти будують залізницю до Криму через окуповані території України – ЗМП

Російські загарбники розпочали будівництво залізної дороги, яка нібито з'єднає Ростов-на-Дону в РФ та Крим і пройде, зокрема, тимчасово окупованою територією Запорізької області.  

Про це повідомив проросійський політик-колаборант та так званий “голова” тимчасово окупованої частини Запорізької області Євген Балицький, пишуть пропагандисти з “РИА Новости”.

“Другий проєкт, будівництво якого вже розпочато з боку Донецька, це залізниця, яка проходитиме від Якимівки до Ростова через Бердянськ і Маріуполь. Цей проєкт вже розпочато. Якимівка нижче Мелітополя, на південний захід розташована, якраз залізничний вузол, з якого піде будівництво”, – розповів колаборант.

За його словами, це нібито дозволить убезпечити рух залізничного транспорту від обстрілів залізниці, що йде вздовж міста Пологи у напрямку Оріхова, через Комиш-Зорю на Волноваху.

Колаборант Балицький також не приховує, що будівництво залізниці сприятиме вивезенню краденого зерна з України, залізної руди, брухту, вугілля та іншого. 

Будівництво залізниці пов'язано з тим, що окупанти бояться їздити через Кримський міст через постійну “бавовну” на півострові.

Нагадаємо, у ГУР озвучили, скільки ракет та дронів має Росія – цифра.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *