Студентка стала мільйонеркою через помилку та влаштувала шалений шопінг: чим це закінчилося (фото)

Студентка, якій випадково дали грант у розмірі понад мільйон доларів, подумала, що це “дар від Бога”, перш ніж розпочати 73-денну витрату грошей.

Про це пише Daily Star.

32-річна Сібонгілі Мані зазвичай отримувала допомогу в розмірі 105 доларів на місяць, щоб прогодувати себе та оплатити книги під час курсу бухгалтерського обліку. Вона була приголомшена, коли побачила, що їй дали у 10 000 разів більше грошей, ніж зазвичай.

Мані з Південної Африки одразу стала мільйонеркою після того, як 2017 року на її банківський рахунок було переведено 14 мільйонів рандів, що на той момент було еквівалентно приблизно 1 083 000 доларів.

Але замість того, щоб засумніватися в сумі, Мані швидко почала витрачати гроші на нові iPhone для себе та своїх друзів, а також зачіску. Також вона купувала дорогі пляшки віскі в розкішних клубах. На день дівчина витрачала понад 800 доларів. До слова, денна зарплата в країні становила 49 доларів.

Багатство жінки було викрито, коли вона залишила в магазині касовий чек, який показав, що на її рахунку залишилася суму, еквівалентна 983 000 доларів.

Про неї повідомили до програми допомоги, перш ніж її заарештували та звинуватили у крадіжці й шахрайстві, а потім засудили до п'яти років ув'язнення після того, як вона витратила 818 000 рандів – близько 60 000 доларів на той момент. Але Мані заперечувала вирок і заявила, що вважає ці кошти “чудо-грошима”.

“Те, з чим я зіткнулася, абсолютно несправедливо, – написала вона у своєму блогу. – Гроші, які я тоді отримала, я витратила, не замислюючись, тому що Бог не дає свої дари лише з рук. Я думала, що це диво-гроші. Якби я лише знала тоді, що все так закінчиться. Я пишу це із сумом на серці. Я залишуся сильною, доки не вийду з в'язниці, хоча це буде важко”.

Її адвокат Асанда Пакаде пізніше подав апеляцію на тій підставі, що Мані не становить небезпеки для суспільства. Він також сказав, що вона не шукала грошей, а оскільки в'язниці вже переповнені, він стверджував, що ув'язнення не підходить його клієнтці.

Він додав, що Національна програма фінансової допомоги студентам помилково надіслала суму і навіть не помітила зникнення грошей, поки про це не було доведено до їхнього відома. Під час слухання у Високому суді Східного Лондона в Маханді двоє суддів погодилися призупинити вирок Мані, якщо вона не вчинить крадіжку чи шахрайство, перебуваючи на волі.

Їй також було запропоновано пройти 14 тижнів громадських робіт і пройти курс консультування. Однак їй дозволили залишити отримані гроші собі.

Адвокат Мані Пакаде сказав згодом: “Вона відчуває велике полегшення і дуже щаслива, що їй не доведеться йти до в'язниці, і з нетерпінням чекає на можливість залишити все це позаду і почати заново. Вона збирає своє життя, яке розбилося на шматки, воєдино знову, і з нетерпінням чекає на можливість почати все спочатку. Вона дуже вдячна суду за те, що він ухвалив це рішення”.

Нагадаємо, чоловік одружився і наступного дня став мільйонером. Ці два дні стали одними з найяскравіших у житті подружжя.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *