Чому французькі господині ніколи не виливають воду після варіння яєць: що з нею роблять

Ми звикли виливати воду після того, як зваримо яйця. Хоча цього робити не варто, як виявилося, вона може згодитися для підживлення кімнатних рослин і городніх культур. Розповідаємо, як перетворити ці побутові відходи на живлення для квітів і городини, посилаючись на французький ресурс Sante+.

Чим корисна вода після варіння яєць для кімнатних і городніх рослин

  • Містить органічний кальцій, який є вкрай корисним для зростання і розвитку кореневої системи кімнатних рослин. Яєчна шкарлупа має у своєму складі кальцій, який під час варіння вона “віддає” воді. Вода перетворюється на активну речовину, що допомагає зростанню і розвитку кімнатних квітів.
  • Підтримує pH-баланс. Також під час варіння яєчна шкарлупа виділяє мінеральні речовини, які дуже корисні для ґрунту. Таке підживлення стане у пригоді рослинам, як потребують збалансованого ґрунту для свого повноцінного зростання.
  • Насичує кімнатні рослини поживними мінералами. Яєчна шкарлупа містить цілий комплекс мінеральних солей і речовин, які вкрай корисні для рослин. Тому вода після варіння яєць стане неоціненним підживленням для кімнатних квітів. Але варто пам’ятати, що цією водою рослини можна поливати не частіше, ніж раз на місяць.
  • Універсальне добриво. Вода після варіння яєць може стати добривом і для городніх культур. Також не варто викидати яєчну шкарлупу, її треба подрібнити й розкидати в саду та на городі, вона відлякуватиме слимаків і мурах.

Читайте також:

Чим підживити перець і помідори в перші місяці зростання, щоб розсада була міцною й високоврожайною

Що потрібно зробити, щоб квіти довше стояли: перевірили, які лайфгаки з Мережі дійсно працюють

Які рослини не можна підживлювати попелом: вони просто загинуть

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *