Замініть всього лише один інгредієнт – і звичний салат “Мімоза” заграє новими фарбами

До класичного рецепту салату “Мімоза” входять консервовані сардини. Але якщо замінити цей один інгредієнт, то страва вийде не лише смачнішою, але й кориснішою, менш калорійною та доступнішою за ціною.

Замість однієї банки сардин візьміть 300 г відвареного курячого філе, яке потрібно нарізати дрібними кубиками. Всі інші компоненти салату готуються так само, як і зазвичай.

Відварені яйця потрібно натерти на тертці, цибулю дрібно нарізати та підсмажити до золотавого кольору, а картоплю й моркву відварити і теж натерти. Всі шари салату викладаються за класичною схемою: спочатку картопля, потім курятина, морква, знову картопля і курятина. Кожен з них заправляється майонезом (можна взяти дієтичний), а зверху салат притрушується яйцями.

Якщо ви не хочете втрачати “рибний” смак салату, замініть сардину на тунець у власному соку. Він корисніший і менш калорійний.

Замінити можна й інші інгредієнти. Так, за бажанням можете замість відвареної моркви використовувати свіжі огірки. А майонез замінити сметаною або грецьким йогуртом.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *