У Нідерландах збирають дрони для України

Дрони для України тепер збирають у Нідерландах. Волонтери шукають гроші і замовляють деталі, а українські військові, які перебувають за кордоном на реабілітації, перетворюють ці гроші на майбутню зброю.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Олександри Мітіної.

Кімната в соціальному центрі нідерландського Утрехта по неділях перетворюється на майстерню з виробництва дронів. Тут їх збирають і передають на фронт.

Кожен дрон – це 12 типів деталей, щоб їх зібрати, потрібно 6 годин. Деталі для одного дрона коштують триста євро. Гроші волонтери збирають у Нідерландах – місцеві охоче донатять на воркшопи.

“Це не просто побудова дронів, це не лише про ветеранів – воркшопи, побудова дронів – це є такими файлами шляхом нагадування про війну”, – каже ініціаторка проєкту Яна Руденко.

Американець Кен збирає і пілотує дрони останні 10 років. Він тестує те, що збирають учасники воркшопу, щоб коли в Україні на ці дрони встановлять боєприпаси, вони долетіли до ворога.

“Тут багато хто збирає свої перші дрони. Нам потрібно переконатися, що помилок нема, все вичистити, бо ці дрони мають працювати супер надійно на лінії фронту”, – каже Кен Макен.

Тетяна в Україні конструювала одяг, тепер – дрон. Ігор показує ТСН, як літає готовий апарат. До Нідерландів він приїхав на протезування. Обидві ноги втратив у боях на Харківщині.

“Але руки ж є – можемо збирати дрони, можемо пілотувати”, – каже військовий Ігор Кузьменко.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Новини ТСН 12:00 за 6 травня 2024 року | Новини України

Нагадаємо, військовий розповів про дрони, яких дуже бояться окупанти.

Читайте також: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *