Названо найкорисніший продукт у світі: омолоджує, знижує тиск, зміцнює зуби та кістки

Це місо-паста – продукт, який люблять всі азійці. Така соєва паста вважається одним із найкорисніших і найпоживніших продуктів у світі. Це ферментовані соєві боби, які можна додавати до інших страв для посилення смаку чи їсти з хлібом. Розповідаємо, з чого роблять місо-пасту, яка її користь для нашого здоров'я, з чим її найкраще вживати.

З чого складається місо-паста

Хоча сам продукт має глибокий багатогранний смак, для його приготування потрібно лише кілька складників. Це:

  • соєві боби;
  • вода;
  • сіль;
  • грибок кодзі;
  • пшениця чи рис.

Щоб приготувати пасту місо, треба спочатку відварити рис чи пшеницю та боби, потім все перемішати, додати сіль, грибок, щоб прискорити процес бродіння, і залишити на пів року для ферментації. Через шість місяців готову місо-пасту пастеризують та розфасовують в упаковки.

Яка користь місо-пасти, чому її треба їсти щодня

Місо-паста вважається одним із найкорисніших продуктів у світі. Соєва паста здатна омолоджувати, допомагає схуднути, знижує артеріальний тиск, рівень цукру та “поганого” холестерину в крові, зміцнює імунітет. Лікарі рекомендують їсти її кожного дня.

Яка ще користь місо-пасти.

  • Захищає від раку завдяки вмісту антиоксидантів.
  • Омолоджує, запобігаючи старінню організму зсередини.
  • Допомагає очищати кишківник від токсинів та шлаків.
  • Сприяє швидкому схудненню.
  • Підвищує опірність організму до вірусних захворювань.
  • Запобігає запальним процесам в організмі.
  • Активує роботу мозку, захищаючи від старечих захворювань.
  • Полегшує симптоми менопаузи.
  • Знижує артеріальний тиск.
  • Підтримує належний рівень холестерину в крові.
  • Зміцнює серце, судини та кісткову тканину.

Лікарі рекомендують їсти цей продукт усім, хто має захворювання на діабет, атеросклероз, онкологію, деменцією, гіпертонію, виразку шлунку та ожиріння.

Куди можна додавати соєву місо-пасту

  • Місо-суп. Це найголовніше призначення цієї пасти. Місо-суп – улюблений сніданок усіх японців.
  • Інші супи – з таким складником будь-який суп буде наваристим та смачним.
  • Начинка для рисових кульок. Пасту разом із зеленою цибулею додають до начинки в рисові кульки – онігирі.
  • Заправка до салатів. Пасту змішують із соком лимона й додають до овочевих салатів з огірками, редискою та зеленню.
  • Консервація. Також суміш із пасти та лимонного соку використовується для посилення смаку домашніх заготовок – овочів та салатів.
  • Запікання страв. Місо-паста створює апетитну глазур при запіканні, найкраще готувати з нею качку, курку, рибу та баклажани.
  • Намазка на хліб. Продукт можна використовувати для приготування бутербродів з різними начинками.
  • Біла місо-паста – прекрасний замінник вершкового масла та сметани. Її додають до гарнірів, щоб надати страві насиченого вершкового смаку. Паста дуже популярна серед веганів і тих людей, які мають непереносимість лактози.

Читайте також:

Чи можна пити холодний квас у спеку: яка користь напою для чоловіків

Яких бананів не варто їсти, вони можуть бути отруйними: поради експертів з безпеки харчування

Лікарі назвали аж 12 причин, чому обов'язково треба їсти кавун

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *