Вибух на аеродромі “Оленья”: у ГУР уточнили кількість пошкоджених російських бомбардувальників

За уточненою інформацією, внаслідок вибуху на російському військовому аеродромі “Оленья” було пошкоджено одразу два стратегічні бомбардувальники Ту-22М3.  

Про це заявив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов у коментарі для “Радіо Свобода”.

За словами Юсова йдеться про вибух над місцем розташування літаків, внаслідок якого були пошкоджені бомбардувальники Ту-22М3 з бортовими номерами №33 та №31.

“Борт №33 – це пробоїни верхньої частини фюзеляжу. І борт №31 – це також певні пошкодження”, – уточнив представник ГУР.

Він додав, що для відновлення пошкоджених бомбардувальників росіянам знадобиться кілька місяців.

За інформацією ГУР, атака по аеродрому “Оленья” у Мурманській області РФ відбулася у четвер,25 липня, а не у суботу, як повідомлялось раніше. До того ж під час атаки на військовому об'єкті не спрацювала повітряна тривога.

“Інформація [про дату удару – ред.] була повідомлена пізніше, власне після додаткової верифікації. І справді, 25 липня, орієнтовно о 15:47 зафіксований подібний удар”, – повідомив Юсов.

Водночас він не підтвердив й не спростував причетність Сил оборони України до цієї атаки.

Вранці вівторка, 30 липня, російська служба “Радіо Свобода” опублікувала супутникові знімки, які нібито підтверджують “відсутність слідів українського удару по базі стратегічної авіації”. У відповідь представник ГУР зауважив, що супутникові знімки – це “не єдине джерело інформації, на яке варто спиратися”.

“Інформація підтверджена з різних джерел, і про сам факт цього інциденту ми вже можемо говорити як про те, що точно мало місце бути”, – додав Андрій Юсов.

Нагадаємо, аеродром “Оленья” розташований за 1800 км від кордонів з Україною. Тож  удар по цій авіабазі став рекордом для українських дронів щодо відстані ураження.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *