Рецептів яблучних пирогів багато, цей дуже легкий і швидкий, готується не в духовці, а на сковорідці. І продуктів для нього потрібно обмаль.
Інгредієнти для лінивого яблучного пирога
- яблуко – 2 шт.
- вода – 20 мл
- сметана – 150 г
- масло для начинки – 30 г
- масло для тіста – 50 г
- борошно – 130 г
- кориця – 10 г
- цукор – 10 г
- лимонний сік
Приготування яблучного пирога
- Яблука поріжте скибками, шкірку можна не знімати. Закиньте їх на сковорідку з розтопленим маслом.
- Додайте водичку, присипте цукром, корицею, додайте лимонний сік і хвилин 5 протушкуйте до м'якості.
- Окремо приготуйте заливне тісто. Яйце з цукром збийте вінчиком до однорідності.
- Додайте сметану кімнатної температури, розтоплене масло, перемішайте вінчиком.
- Додайте просіяне борошно, ретельно перемішайте до однорідності, краще блендером. Якщо тісто густе, можна додати молока або воду.
- Залийте яблука тістом на сковородці, розрівняйте.
- Готуйте на маленькому вогні 10-12 хвилин, тісто має піднятися.
- Потім за допомогою лопатки переверніть пиріг. Смажте другий бік на маленькому вогні 5-7 хвилин.
Читайте також: